Thursday, 6 December 2012

Kisah Lama Berputik Semula

Assalamuailaikum. . .

Selamat pagi dan salam blogger. . Fuhhh! blog aq nie kan dah berhabuk dah. . Macam- macam sarang yang ada kat blog aq nie. . Sarang labah, sarang tupai, sarang tikus dan macam-macam lagi la sehingga lah tidak boleh terkira sarang nyer ( Lebom jewla). . Huhu. . Balik kepada tajuk asal nyer iaitu  'KISAH LAMA BERPUTIK SEMULA'. . Setelah sekian lama aq tak jumpa dia , akhirnya aq jumpa juga dia dekat tuisyen. .  Last aq jumpa dengan dia masew tu kita orang darjah 3 , sejak mak dia bertukar, sejak dari tu la kita orang xpernah jumpa sekali pun. . Setelah 6 tahun aq xjumpa dia , akhir nyer aq jumpa jugak dia. . Dulu masew sekoloh rendah kita orang satu sekolah then berbeza kelas la. . Selalu nyer kelas dia nie sebelah jew dengan kelas aq. . Dulu masew sekolah rendah kan , aq suka sangat dekat dia. . Aq mula minat dekat dia masew aq drjah 1 lagi. . Masew tu aq belum tahu apa- apa lagi. .Maklumla darjah 1 bukan nyer tahu apa- apa kn? Masew kita orang darjah 3 , mak dia kena tukar dekat satu sekolah, dekat area Dungun nie jugak la. . Since mak dia tukar, sejak dari tu la aq xpernah un  jumpa dia. . Sejak dia tukar, sejak dari tu jugak la aq dah xminat dekat dia dan aq dah xingat apa- apa pun pasal dia. . Masew aq darjah 3 jugak la aq mula berjinak- jinak dengan sukan permotoran sehingga lah pada satu saat mak sedara aq a.k.a ( MA) bagi nasihat kat aq supaya aq tumpukn pada pelajaran aq. . Sebab masew sekolah rendah dulu aq selalu ponteng sekolah sebab aq ada event so aq xpergi la sekolah . . Masew tu yang aq tahu adalah aq nak pergi event jew, sekolah pun aq kurang pergi. . .Last- last naik darjah 4 aq turun kelas. . Masew aq darjah 4 pun aq still lagi  ceburi bidang permotoran tu,  last aq main masew aq darjah 5. . Tu pun berhenti sebab terpaksa. . Coppp! Apa yang aq merepek nie? Bukan kew aq nak cerita pasal someone yang dulu nyer terlalu istimewa pada aq. ? Tapi sekarang kenap pulak aq tukar topik nie? Alam- alam menyelup pekasam , biar sampai ke pangkal lengan xgitu? ( Betul dop peribahasa aq nie). . Kdah ! kali nie aq xnak merapu apa- apa dah. . Hehe. . 4/12/2012 aq jumpa balik dia dekat pusat tuisyen Raihan,  masew mula- mula tu aq xcam lagi dia. . Tapi masew dia masuk dengan geng dia tu baru la aq perasan yang mamat tu adalah orang yang satu masew dahulu tersangat la istimewa bagi aq. . Dulu dan sekarang bagi aq la dia xad la perbezaan sangat . . Makin hensem la. . Haha. . Cop! No gatal-  gatal neh. . Engat sejak tahun depan xmau kaple-kaple, fokus for SPM  a.,k.a SIJIL PINANGAN MASUK. . (  Dah mengatal) . Pertama sekali aq jumpa dia setelah 6 tahun aq xjumpa dia tepat pukul 8.00 p.m dekat pusat tuisyen Raihan. . Tapi bagi aq masew mula- mula aq pandang dia , aq xad apa- apa perasaan pun dekat dia. . Yang aq tahu masew tu aq pergi tuisyen cuma nak belajar jew. . Pada firasat aq juga la maybe dia dah ad makwe dia. . Xkan la orang yang seHENSEM dia xad makwe kn? Nama dia still aq engat lagi sampai la sekarng.  . Aq harap satu masew nanti aq dapat bercakap semula dengan dia macam dulu- dulu. . Itulah harapan aq. .

1 comment:

pr!ncEsS1405 said...

haha,,sijil pinangan masuk,,hadoiii,,ke situ plak,,xpew2, mane taw dye blom ada makwe lagi kan,,try la masuk line :)